Horní menu

Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Domů > Aktuálně > Ze života školy > Studentský den

Studentský den



16. 11. se na naší škole konal jako každoročně Studentský den. Tradiční výuka byla zrušena a žáci měli možnost zúčastnit se různých aktivit.

Po slavnostním zahájení v tělocvičně se studenti rozešli na jednotlivá stanoviště.  Studenti se utkali v šachách, v deskové hře Ubongo, ve vědomostní hře Dobyvatel, stolním tenisu a volejbalu. Soutěžili mezi sebou v zábavných vědomostních kvízech z chemie, biologie a všeobecných znalostí a také v jezdeckých disciplínách. Nominovaní studenti se zúčastnili školního kola Olympiády z angličtiny. Družstva z jednotlivých tříd se poměřovala také ve hře „Člověče, nezlob se“, což byla parodie na zábavnou televizní hru Kufr. Populární aktivita byla také Kreslení a tvoření, v rámci kterého studenti mohli vytvořit výrobky do vánočního tržíku, například vánoční záložky, vánoční hvězdy apod. Vánoční tržík se koná na Vánoční den a výtěžek bude věnován útulku. Adventnímu tvoření se věnovali také zájemci o floristiku – pod rukama šikovných studentek vznikaly především adventní věnce. Studenti s vlastním traktorem se účastnili Jízdy zručnosti. Zájemci o literaturu se účastnili Literárního kroužku a tvořili povídku se zadanými parametry.

Při slavnostním ukončení byly jednotlivé soutěže vyhodnoceny a vítězové byli odměněni sladkými cenami. Byli také vyhodnoceni Skokani roku z jednotlivých oborů a ročníků. Skokani jsou žáci, kteří si při porovnání pololetního a závěrečného vysvědčení nejvíce zlepšili prospěch.

Všem zúčastněným studentům i učitelům děkujeme za nasazení a vytvoření příjemné atmosféry.

Fotografie