Horní menu

Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Domů > Aktuálně > Ze života školy > Zemědělská olympiáda a jízda zručnosti 25. 11. 2016

Zemědělská olympiáda a jízda zručnosti 25. 11. 2016



Dne 25. 11. se naši žáci ze 4. ročníku oboru Agropodnikání – Mechanizace v zemědělství účastnili dvou zemědělských soutěží v Českých Budějovicích, které organizoval Zemědělský svaz ČR v rámci veletrhu Vzdělání a řemeslo na českobudějovickém výstavišti a kterých se účastnilo přes 60 žáků středních odborných škol z celé republiky.

Pepa Vrchota a Venca Suchý reprezentovali naši školu na Zemědělské olympiádě. Soutěž studenti odstartovali znalostním testem o dvaceti otázkách věnovaných všeobecnému zemědělství, rostlinné i živočišné výrobě a mechanizaci. Pak již následovalo poznávání kolekcí plodin, semen, plemen hospodářských zvířat a částí zemědělských strojů. Letošní ročník doplnil odhad hmotnosti řepy a také tipování váhy králíka. Pak již následovala trojice testování manuální zručnosti v podobě skládání anglické uzdečky na koně, nakládání slámy na kolečko a slalomu mezi kužely či dojení na čas na umělém vemeni. Oba „naši kluci“ se na soutěž poctivě připravovali a oba dosáhli velmi dobrých výsledků. Pepa obsadil první místo a Venca páté, s rozdílem jen 1,5 bodu od třetího místa.

Ondra Šimek a Dominik Srb se zúčastnili soutěže Jízda zručnosti traktorem s vlekem. Soutěž se jela na typu traktoru, který naši žáci nejsou zvyklí řídit, tudíž byli v nevýhodě, ale přesto zabojovali a umístili se oba do 10. místa, což považujeme za veliký úspěch. Ondra byl dokonce čtvrtý s rozdílem pouhé 0,02 sek. od třetího místa. Trať obsahovala několik klíčových míst, kde museli žáci prokázat své schopnosti – např. zacouvání do garáže s odstupem 30 cm od zadní stěny, pravotočivou zatáčku, zastavení na přesnost, zastavení u rampy s odstupem do 30 cm, slalom apod.

Všem zúčastněným děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy a gratulujeme k dosaženým úspěchům.

Zleva Ondřej Šimek, Václav Suchý, Josef Vrchota, Dominik Srb a učitel a zástupce ředitelky školy pro praxi Bc. Zdeněk Piskač, DiS.

Zleva: Ondřej Šimek, Václav Suchý, Josef Vrchota, Dominik Srb a učitel a zástupce ředitelky školy pro praxe Bc. Zdenšk Piskač, DiS.

 

Více fotek zde.