Horní menu

Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Domů > Aktuálně > Ze života školy > Návštěva žáků 4. AM ve firmě AGROTEC a.s. - reportáž

Návštěva žáků 4. AM ve firmě AGROTEC a.s. - reportáž



Datum konání:
24.10.2016

Dne 24. 10. 2016 jsme navštívili společnost AGROTEC a.s. v Hustopečích. Návštěva začala v hlavní budově firmy. V těchto prostorách se nachází i Showroom automobilky Škoda. Při vstupu do haly nás zaujala nová Škoda Superb Sportline, ihned jsme k ní zamířili, abychom si ji prohlédli. Každý si v expozici našel něco, co ho zajímalo, kromě Škody Superb i Škodu Citigo a novou Škodu Octavia.

Po prohlídce vozů Škoda jsme se přesunuli do konferenční místnosti v prvním patře budovy, kde na nás čekalo občerstvení. Poté nás přišel pozdravit generální ředitel firmy AGROTEC pan Ing. Martin Rada. Spolu s paní Ing. Ivanou Middleton nás informovali o společnosti AGROTEC, které značky zastupuje, v kterých zemích funguje a jaký má obrat.

Firma AGROTEC vznikla v roce 1990, spadá pod koncern AGROFERT HOLDING a.s. Firma působí v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Všechny společnosti firmy pak patří do skupiny AGROTEC GROUP. Čistý obrat skupiny AGROTEC GROUP v roce 2015 činil více jak 8,5 miliardy CZK. Celkem zahrnuje firma 21 značek. Já jsem si zapamatoval tyto: pro zemědělství  CASE IH, NEW HOLLAND, AMAZONE, KUHN, PICHON, OPALL-AGRI, STRAUTMANN, v nákladní dopravě  IVECO, FIAT a MAGIRUS – specialista přes hasičské vozy. Za osobní vozy je to ŠKODA, KIA a JEEP.  

Poté přišla na řadu prezentace a následná ukázka sklízecích mlátiček a jejich funkcí. V teoretické části jsme se dozvěděli mnoho nových a podstatných informací o sklízecích mlátičkách. Získali jsme všeobecný přehled o těchto strojích a technologiích, které využívají. Následoval oběd a přesun do dalších prostor, kde jsme byli seznámeni po praktické stránce se sklízecími mlátičkami značky NEW HOLLAND. Bylo možné prohlédnout si veškeré části stroje včetně kabiny pro obsluhu. Dalším bodem byla prohlídka dalších strojů již zmiňované značky. Poslední částí bylo nahlédnutí do dílny během pracovní doby. K vidění byly stroje, které čekaly na posezónní opravu, nebo například pravidelnou výměnu kapalin apod.
Exkurzi jsme ukončili před showroomem Škody a odjížděli jsme autobusem domů, kde jsme celý den zhodnotili. Exkurze se nám velice líbila a určitě pro nás byla přínosem, velice oceňujeme, že nám ji firma umožnila.

Fotografie najdete zde.