Horní menu

Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Domů > O škole > Aktivity školy > DofE - Mezinárodní cena vévody z Edinburghu

DofE - Mezinárodní cena vévody z Edinburghu



logo-dofe.png

Co je DofE?

Naše škola se stala místním centrem DofE. DofE založil r. 1956 princ Philip, vévoda z Edinburgu a manžel britské královny Alžběty II. spolu s německým pedagogem Kurtem Hahnem a lordem Huntem, které mimo jiné vedl první úspěšnou expedici na vrchol Everestu. 

Základní myšlenka programu byla, aby mladí lidé trávili svůj volný čas smysluplně. Myšlenka zůstala stále stejná, ale během několika let se program rozvinul a v současné době je možné získat DofE i v České republice.

Studenti se pravidelně účastní aktivit ve třech různých oblastech - a to v oblasti rozvoj talentu, dobrovolnictví, sport a dobrodružná expedice. Délku trvání aktivit si volí člověk podle svého zájmu, nejkratší doba na bronzové úrovni jsou tři měsíce. Na zlaté úrovni se navíc vyráží na akci s pobytem. Vstup do programu je dobrovolný a program je nesoutěžní povahy, účastník soutěží a bojuje pouze sám se sebou. Každý se může zapojit a každý si nastaví takové aktivity a takové cíle, aby byl schopen je zvládnout. Na plnění dohlíží vedoucí, který každému zájemci pomůže s výběrem i organizací aktivit. Program je ukončen slavnostním předáním odznaků, na zlaté úrovni často za účasti členů britské královské rodiny. Splnění DofE je i cenná položka v životopise, která dokazuje, že mladý člověk je aktivní a umí využít svůj volný čas.

Pro více informací se podívejte na oficiální stránky DofE.

 

DofE pro naše studenty

Byl vytvořen tým vedoucích, kteří Vám pomohou se do programu zapojit. Pokud byste měli zájem, kontaktujte kohokoli v nás.

Koordinátor programu

Mgr. Ing. Alena Šteflíčková (mateřská dovolená)

Mgr. Helena Otradovcová

Vedoucí v programu:

Mgr. Iva Časarová (zároveň vedoucí expedice)

Mgr. Pavel Bořil (zároveň vedoucí expedice)

RNDr. Hana Pallová (zároveň vedoucí expedice)

Ing. Alena Fraitová

Mgr. Lenka Svitáková (mateřská dovolená)

Ing. Monika Jindráková

Mgr. Dalibor Houška

 

Ke stáhnutí

přihláška (je možné používat i aplikaci v telefonu)

souhlas rodičů

oficiální dopis pro rodiče od DofE

oficiální DofE prezentace pro rodiče

tipy na aktivity, které je možné si zvolit

 

Podívejte se na oficiální video